ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики

З 24 по 29 березня 2024 року в м. Івано-Франківську проводиться ІV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Найкращі юні фізики з усієї України маютьможливість продемонструвати свої знання при розв’язуванні цікавих задач в теоретичному турі та показати дослідницькі уміння і навики в експериментальному турі.

В роботі олімпіади беруть участь 4 представники фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, зокрема, викладачі кафедри матеріалознавства і новітніх технологій: декан фізико-технічного факультету, д.ф.-м.н., професор Іван Гасюк та професор кафедри матеріалознавства і новітніх технологій, д.ф.-м.н. Іван Яремій.
Відкриття олімпіади відбулося 24 березня. В урочистих заходах взяли участь команди учасників, журі олімпіади, організаційний комітет. Із привітаннями виступили міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда, почесний ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський, ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський та інші почесні гості.
Учасники та гості відчули яскраво виражений національний і патріотичний характер Прикарпаття побувавши на концерті з нагоди відкриття олімпіади.