UNIVERSEH 2.0

11 березня 2024 року відбулося урочисте відкриття проєкту UNIVERSEH 2.0, в якому взяли дистанційно участь викладачі та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. 

З вітальним словом виступив ректор Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця Jerzy Lis (Краків, Польща), який наголосив на важливості співпраці між університетами для космічних досліджень у майбутньому. Професор Michael Toplis, президент Тулузького університету (Тулуза, Франція), розпочав захід вступним словом про минуле і майбутнє проєкту.

Надзвичайно цікавими були пленарні доповіді, а саме генерального директора Innova Space, професора Thais Russomano (Лондон, Сполучене Королівство), керівника ESA Academy, доктора Joost Vanreusel (Нордвейк, Нідерланди), завідувача кафедри промислового інжинірингу Римського університету Тор Вергата, професора Loredana Santo (Рим, Італія) та спеціаліста з питань різноманітності та інклюзії в Центрі космічних технологій Гірничо-металургійної академії імені Станіслава Сташиця, доктора Joanna Pyrkosz-Pacyna (Краків, Польща).

Учасники конференції мали унікальну можливість послухати ключову дискусію з професором Thais Russomano, професором Loredana Santo та доктором Joanna Pyrkosz-Pacyna.

UNIVERSEH створює новий інтерактивний освітній досвід для університетської спільноти, викладачів та студентів, а також на користь суспільства в цілому.