Особливості вступу в магістратуру в 2021 році.

Роз’яснення щодо умов та правил вступу для навчання у магістратурі вступників, які не складали (не склали) ЄВІ з іноземної мови, або вступають на основі диплома магістра (спеціаліста).
І. Особливості вступу для осіб, які не встигли зареєструватися на ЄВІ чи отримають негативні оцінки.
Сьогодні сформувалася категорія вступників до магістратури, які не встигли зареєструватися для складання ЄВІ. Також, після складання основної сесії ЄВІ певна частина абітурієнтів отримають негативні оцінки. Для цієї категорії осіб УЦОЯО проведе «спеціально організовану сесію ЄВІ».

Спеціально організована сесія ЄВІ відбудеться 11 вересня 2021 року. Реєстрація вступників триватиме з 27 липня до 5 серпня. Для вступників, які будуть брати участь у цій сесії ЄВІ діятиме пункт 7 розділу V Правил прийому, який визначає терміни та строки другого етапу конкурсного відбору у магістратуру, проте, прийом буде відбуватися тільки на місця за кошти фізичних та юридичних осіб за умови створення Університетом небюджетної конкурсної пропозиції (такі конкурсні пропозиції будуть створюватися для спеціальностей, які внаслідок основного набору будуть мати вакантні місця).

Витяг із Правил прийому:
V. Строки прийому заяв та документів, конкурсного відбору та зарахування на навчання

п. 7. Для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ступеня вищої освіти бакалавра, магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста):

Етап Терміни
Прийом заяв та документів розпочинається: 15 вересня
закінчується: 23 вересня
Фахові вступні випробування проводяться: 24-26 вересня
Терміни оприлюднення рейтингових списків вступників: 28 вересня
Виконання вступниками вимог до зарахування, які
отримали рекомендації:
за кошти фізичних та юридичних осіб
01 жовтня
Терміни зарахування вступників: за кошти фізичних та юридичних осіб
до 04 жовтня

ІІ. Особливості вступу для осіб, які будуть вступати у магістратуру на основі диплома магістра (спеціаліста).
Відповідно до розділу VIII, пункту 16 Правил прийому до університету, вступники до магістратури, які вступають на основі диплома магістра (спеціаліста) (крім спеціальності 081 «Право») можуть не здавати ЄВІ з іноземної мови і вступати до Університету на основі вступних іспитів з іноземної мови. Проте, реалізація цього права можлива тільки за умови створення небюджетної (навчання за кошти фізичних та юридичних осіб) конкурсної пропозиції з обраної спеціальності (така пропозиція створюється при наявності вакантних місць після основного набору). Відповідно, такі абітурієнти зможуть взяти участь у другому етапі набору до магістратури (терміни подані вище).
Також, для максимального залучення вступників та зменшення навантаження на роботу Приймальної комісії у вересні, ця категорія вступників може брати участь у основному наборі у липні (прийом документів із 15 липня по 23 липня, вступні іспити із 19 липня по 30 липня), проте оприлюднення рейтингових списків та зарахування цієї категорії осіб буде відбуватися за термінами другого етапу набору (за умови створення небюджетних конкурсних пропозицій) – відповідно 28 вересня та 4 жовтня. Про такі особливості прийому на навчання осіб, що вступають на основі диплома магістра (спеціаліста) і не здавали ЄВІ необхідно повідомити завчасно. Також, ця категорія вступників може взяти участь (за бажанням) у спеціально організованій сесії ЄВІ.

Витяг із Правил прийому (стосовно вищеописаного)
VIII. Спеціальні умови участі в конкурсному відборі на здобуття вищої освіти

п. 16. Під час вступу на небюджетні конкурсні пропозиції, які згідно з цими Правилами передбачають складання єдиного вступного іспиту (крім спеціальності 081 «Право»), вступники на основі ступеня магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста) можуть за їх вибором або подати результат єдиного вступного іспиту, або скласти відповідний вступний іспит в університеті.

При цьому використовуються результати єдиного фахового вступного випробування та/або єдиного вступного іспиту (включаючи спеціально організовану сесію єдиного вступного іспиту), отримані в порядку, передбаченому цими Правилами та Умовами, або результати фахового вступного випробування та/або вступного іспиту з іноземної мови, складених у закладі вищої освіти у передбачених цими Правилами та Умовами випадках.