Семінар-практикум з фізики і астрономії

27 квітня 2023 року працівники кафедри матеріалознавства і новітніх технологій взяли участь у роботі семінару-практикуму «Педагогічний супровід обдарованих дітей як платформа для професійної орієнтації слухачів гуртків відділення фізики і астрономії МАН України» для керівників і слухачів гуртків Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України та гуртків дослідницько-експериментального напряму в системі МАН територіальних громад області. Семінар проводився на базі фізико-технічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Участь у заході взяло близько 50 учасників із Івано-Франківська та області.

Захід відбувся на фізико-технічному факультеті, який уже кілька десятиліть є надійним партнером Івано-Франківського обласного відділення Малої академії наук України. Робота семінару включала відвідування та ознайомлення з роботою навчальних та наукових лабораторій факультету, де учасники могли побачити сучасні підходи та установки для проведення різного роду досліджень, та намітити і обговорити шляхи подальшої співпраці.

Цікавим для учасників семінару було живе спілкування з професорами Володимиром Коцюбинським та Богданом Рачієм, що стане доброю мотивацією для юних науковців.