Абітурієнти взяли участь у програмі заходів до дня відкритих дверей на фізико-технічному факультеті

04 червня факультети та інститути Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провели День відкритих дверей в режимі офлайн.

Фізико-технічний факультет відвідали абітурієнти ліцеїв м. Івано-Франківськ та ліцеїв територіальних громад області. В абітурієнтів була також можливість приєднатися до прослуховування цікавих науково-популярних лекцій, демонстрацій та показу матеріально-технічної бази лабораторій ФТФ в режимі онлайн. На заході були присутні учні Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату, ліцею №5 Івано-Франківської міської ради, Долинського ліцею №6 ”Європейський” Долинської міської ради, Гаврилівського ліцею Переріслянської сільської ради, Павлівського ліцею Ямницької сільської ради, Відокремленого структурного підрозділу ”Надвірнянський фаховий коледж” Надвірнянської міської ради.

На початку зустрічі перед майбутніми абітурієнтами виступив декан фізико-технічного факультету Іван Гасюк. Іван Михайлович наголосив на важливості розвитку фізичних та технічних спеціальностей в нашому Університеті та їх перспективних напрямках щодо подальшого працевлаштування, розповів про структуру факультету, освітні програми за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти та сучасну матеріально-технічну базу.

Професор кафедри матеріалознавства та новітніх технологій, д.ф-м.н. Коцюбинський В.О., прочитав абітурієнтам науково-популярну лекцію на тему: ”Нанотехнології та наноматеріали. Світ змінюється на наших очах”.

З умовами вступу до університету, зокрема на спеціальності фізико-технічного факультету учасників заходу ознайомила заступник відповідального секретаря приймальної комісії ПНУ, д.ф-м.н., професор Бойчук В.М.

Про освітню програму “Середня освіта (фізика і математика)” учням шкіл розповів завідувач кафедри фізики і методики викладання к.ф-м.н., доцент Ліщинський І.М.

Про освітні програми “Медична фізика” та “Матеріали та системи відновлюваної енергетики” майбутнім студентам розповів завідувач кафедри фізики і хімії твердого тіла к.ф-м.н., професор Никируй Л.І.

Освітні програми ”Комп’ютерна інженерія” та “Електроніка” представив доцент кафедри комп’ютерної інженерії та електроніки, к.т.н., Грига В.М.

Далі для абітурієнтів було проведено екскурсію навчальними та науковими лабораторіями структурних підрозділів факультету, зокрема показано наукову лабораторію нанотехнологій для матеріалознавства, енергетики та медицини; лабораторію тонких плівок та електронної мікроскопії, лабораторію методики фізики, лабораторію проектування топологій інтегральних схем для спеціалізованих комп’ютерних систем, тощо.

Декан та викладачі також відповіли на запитання учнів та батьків, які були поставлені при живому спілкування. По завершенні зустрічі декан та науково-педагогічні працівники кафедр фізико-технічного факультету подякували всім учасникам за їхню участь в організованому заході та побажали успіхів при вступі до Університету.