Спільні наукові дослідження

Науковий проєкт «Мікрохвильові властивості нанокомпозитів на основі заміщених гексаферитів у високочастотному діапазоні електромагнітного випромінювання» спрямований на розробку нових абсорбуючих композитних матеріалів зі збільшеним коефіцієнтом поглинання електромагнітного випромінювання, які можна було б використовувати для екранування біомедичного обладнання, а також для розв’язання задач, пов’язаних з покриттям безпілотних літальних апаратів і, як наслідок, покращення безпечної дальності їх польотів та ефективності ураження військових цілей.

Платформою співпраці є Центр колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія нанотехнологій для матеріалознавства, енергетики та медицини», (директор центру – доктор фізико-математичних наук, професор, Володимир Коцюбинський), створена в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника за сприяння Національного фонду досліджень України.

Співпраця між університетами в науково-дослідній та освітній сферах сьогодні є запорукою успішної спільної проєктної діяльності, досягнення значних наукових здобутків та написання високорейтингових статей. Яскравим прикладом такої колаборації є спільна діяльність кафедр матеріалознавства і новітніх технології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (завідувач кафедрою проф. Володимир Коцюбинський) та медичної інформатики, медичної та біологічної фізики ІФНМУ (в.о. завідувача кафедри проф. Роман Лісовський).

Використання спільної експериментальної бази дозволяє висококваліфікованим фахівцям на сучасному науковому рівні розв’язувати мультидисциплінарні прикладні задачі в різних галузях знань.

Науковий проєкт є спільним для виконання між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Івано-Франківським національним медичним університетом.