Угода про співпрацю

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відкрив нову освітню програму – «Медична фізика» на спеціальності «Прикладна фізика та наноматеріали».  Вона передбачає підготовку студентів з дисциплін, які дотичні до медицини, біології та біомедичних технологій. Ректор університету Ігор Цепенда та головний лікар Івано-Франківської Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк підписали угоду про співпрацю між установами в науковому та освітньому напрямках.

Ця угода – це черговий етап для університету, який спрямований на поглиблення наукових зв’язків не тільки з науковими інституціями, які пов’язані з бізнесом, а й з медициною.  Ми розпочинаємо дуже цікавий проект наукової співпраці з провідним медичним закладом Прикарпаття, який спрямований на залучення досвіду науковців нашого університету, в першу чергу фізико-технічного факультету.

Науковці Прикарпатського національного університету впродовж останніх років беруть активну участь в проектах, які фінансуються Європейським Союзом, НАТО та іншими інституціями, які зосереджують свою увагу на покращенні медичного обладнання, а також введення нових технологій в лікувальну справу.

Співпраця між установами здійснюватиметься через покращення якості візуалізації результатів прикладів медичної діагностики, розроблення та вдосконалення методик психологічної та фізичної реабілітації. Через дослідження фізичних властивостей біологічних тканин з метою створення неінвазивних методів діагностики, а також через спільні дослідження та наукові конференції.

Одним з основних результатів співпраці буде створення спільної науково-навчальної лабораторії. Це дасть змогу ефективніше підготувати студентів та надавати фахову інженерну допомогу лікарям у вдосконаленні результатів прикладної діагностики в інтерпретації тієї інформації, яку надають ці прилади, у розробці нових методів, і тп.

Угода про співпрацю між ДВНЗ “Прикарпатський університет імені Василя Стефаника” та ЦМКЛ

Угода про співпрацю між ДВНЗ “Прикарпатський аціональний університет імені Василя Стефаника” та ТОВ “ЕКО ЕНЕРГІЯ ЦЕНТР”

Тристоронння угода про співпрацю між ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника”, Вестфальським університетом імені Вільгельма та Марбурзьким університетом імені Філіппа